Wigilie firmowe i domowe

Wigilie firmowe i domowe

Wigilie

  • firmowe na miejscu i z dowozem

  • domowe z dowozem

PÓŁMISKI WIGILIJNE Z DOWOZEM
Wersja postna: Wersja niepostna: Catering
  • pstrąg w galarecie 40g
  • babeczka z pastą z ryby wędzonej 1 sztuka
  • śledź w ptysiu  50g
  • łosoś wędzony z musem 30g
  • pieczeń rybna 25g
  • parfait warzywne 25g
  • sałatka jarzynowa 80g
  • pieczywo
  • pasztet z dzika 20g
  • polędwiczka marynowana w babeczce 1 sztuka
  • karkówka faszerowana 20g
  • roladki z cukinii  z serkiem 30g
  • roladki z szynki konserwowej 20g
  • kurczak w cieście kataifi 50g
  • sałatka z grillowaną gruszką i serem pleśniowym 75g
  • pieczywo

 

Przykładowy zestaw dla 5 osób

Na gorąco:

  • barszcz czerwony1 250 ml
  • pierogi z kapustą i grzybami 10 sztuk
  • pierogi z serem 10 sztuk
  • pasztecik z pieczarkami 5 sztuk

Na zimno:

  • pstrąg w galarecie 200g
  • babeczka z pastą z ryby wędzonej 5 sztuk
  • łosoś wędzony w omlecie 200g
  • pasztet z dziczyzny 150g
  • roladki z grillowanej cukinii z serkiem 150g
  • pieczywo
  • Żurek z białą kiełbasą   900ml 74 zł
  • Barszcz czysty (czerwony) 900ml 30 zł
  • Zupa z podgrzybków z kluseczkami 900ml 48 zł
  • Karmuszka z wieprzowiną i fasolą 900ml 57 zł
  • Krem z białych warzyw 900ml 32 zł
  • Rosół z kluseczkami 900ml 25 zł
  • Udo z kaczki pieczone w jabłkach  150g 1szt 65 zł
  • Wołowina po burgundzku 250g 22 zł
  • Karkówka duszona po myśliwsku 130g
    29 zł
  • kluseczki kładzione 150g 6 zł
  • kopytka 150g 6 zł
  • buraczki marynowane w miodzie 150g 4 zł
  • Paszteciki z pieczarkami 50g 10szt 79 zł
  • Czerwona kapusta zasmażana 150g 4 zł
  • Dorsz po grecku 100g 9 zł
  • Łosoś wędzony w omlecie 100g 29 zł
  • Pstrąg w galarecie 100g 23 zł
  • Łosoś w galarecie 100g 30 zł
  • Terrina z kurczaka 100g 11 zł
  • Śledź z sosem tatarskim 100g 9 zł
  • Pasztet z dziczyzny 100g 31 zł
  • Karkówka faszerowana 100g 22 zł
  • Terrina warzywna 100g 13 zł
  • Rolada drobiowa z serem i boczkiem 100g 33 zł
  • Schab z pieczarkami 100g 19 zł
  • Schab ze śliwką 100g 15 zł
  • Jajko faszerowane pieczarkami 1/2 szt. 4 zł
  • Sałatka jarzynowa 1kg 52 zł
  • Sałatka śledziowo-ziemniaczana 1kg 89 zł
  • Pierogi 10 szt. Z kapustą i grzybami 19 zł
  • Pierogi ruskie 10 szt. 34 zł
  • Pierogi z mięsem 10 szt. 29 zł
  • Pierogi z soczewicą 10 szt. 35 zł
  • zraz ze schabu 30 zł
  • żeberka pieczone z warzywami i ketchupem śliwkowym 250g 45 zł
  • wolno pieczona pręga wołowa 250g 45 zł

Koszt 66 zł/osoba

Koszt 55 zł/osoba

 
SPOTKANIE WIGILIJNE NA MIEJSCU  
POSTNE NIEPOSTNE

Propozycja I 132 zł/osoba/do 2h
Zupa grzybowa z kluseczkami
Filet z pstrąga na fasolce szparagowej, ziemniaki pieczone Sernik z sosem czekoladowym lub szarlotka z lodami
Napoje: kawa, herbata, sok owocowy, woda mineralna

Propozycja II 175 zł/osoba/do 4h
Barszcz czerwony z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami 10 sztuk
Przekąski zimne serwowane wieloporcjowo:
- łosoś wędzony z musem czosnkowym 30g
- sandacz pieczony z aksamitnym musem 20g
- pstrąg pod auszpikiem 30g
- dorsz po grecku 40g
- śledź z sosem tatarskim 40g
- pieczeń rybna 20g
- sałatka jarzynowa 80g
- sałatka grecka 60g
- pieczywo, masło
Napoje: kawa, herbata, sok owocowy, woda mineralna

Propozycja III 268 zł/osoba/ do 6h
Zupa grzybowa z kluseczkami
Filet z dorsza w sosie maślanym, ziemniaki gotowane, bukiet jarzyn
Sernik z sosem czekoladowym lub szarlotka z lodami
Dania serwowane w trakcie spotkania
Barszcz czysty
Pierogi z kapustą i grzybami 6 sztuk
Przekąski zimne serwowane wieloporcjowo:
- łosoś wędzony z musem czosnkowym 30g
- sandacz pieczony z aksamitnym musem 20g
- pstrąg pod auszpikiem 30g
- dorsz po grecku 40g
- śledź z sosem tatarskim 40g
- pieczeń rybna 20g
- sałatka jarzynowa 80g
- sałatka grecka 60g
- pieczywo, masło
Napoje: kawa, herbata, sok owocowy, woda mineralna

Propozycja IV 132 zł/osoba/do 2 h
Barszcz z uszkami
Schab wieprzowy w sosie borowikowym z ziemniakami au gratin i jarzynami Sernik z sosem czekoladowym
Napoje: kawa, herbata, sok owocowy, woda mineralna

Propozycja V 245 zł/osoba/do 6 h
Delikatna zupa z podgrzybków z kładzionymi kluseczkami
Polędwiczka wieprzowa z sosem śliwkowo-żubrowym, ziemniaki pieczone, modra kapusta zasmażana
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi i wiśniami
Danie na gorąco podane w trakcie spotkania:
Pierogi z kapustą i grzybami 5 sztuk
Przekąski zimne:
- rolada z kurczaka 20g
- schab z pieczarkami 20g
- pasztet z dzika 20g
- kurczak w galarecie 30g
- pstrąg pod auszpikiem 30g
- sandacz z musem 20g
- śledź w oleju 40g
- jajko faszerowane pieczarkami 1 porcja
- sałatka jarzynowa 80g
- sałatka z gruszką i serem pleśniowym 60g
- pieczywo, masło
Napoje: kawa, herbata, sok owocowy, woda mineralna