Rzemieślnicze piwo

Rzemieślnicze piwo

Zapraszamy na regionalne piwo z kega z Gościszewa: to piwo rzemieślnicze, tworzone z pasją w małym lokalnym browarze. Za tym piwem stoją konkretni ludzie dla których jakość końcowego produktu jest najważniejsza. Piwo te ma swój charakterystyczny smak, tak rożny od masowo produkowanego  typowego lageru. Pijąc takie piwo wspierasz lokalny rynek i poszerzasz swoje piwne horyzonty.

Rybak: 5-tygodniowy okres leżakowania i brak filtracji nadaje mu wyjątkowego charakteru.

Gatunek: Lager
Alk. obj.: 5,7%
Ekstrakt: 12,5°Blg
Temp. serwowania: 7-9°C
Rodzaj fermentacji: Dolna

 

Komtur: ciemny lager

Gatunek: Shwarzbier
Alk. obj.: 6,5%
Ekstrakt: 16,0°Blg
Temp. serwowania: 12-14°C
Rodzaj fermentacji: Dolna

 

Surfer: pszeniczne

Alk. obj.: 4,8%
Ekstrakt: 12,0°Blg
Temp. serwowania: 7-9°C
Rodzaj fermentacji: Górna

A najlepiej zasmakuj w piwie rzemieślniczym i skosztuj wszystkich trzech smaków! Deska piw w roli głównej: