facebook
Hotel Młyn
X

Wesela

Wesele w pięknej sali, poprawiny na łonie natury

Od 2019 roku zapraszamy do organizacji poprawin w wiacie grillowej dla 120 osób

Wesele w Młynie szczęściem popłynie

Zapraszamy do organizacji całonocnych wesel oraz uroczystych obiadów poślubnych w Hotelu Młyn Aqua SPA w Elblągu.

Dzięki 5 stylowym salom o różnych wielkościach nawet Goście kameralnych przyjęć weselnych będą się czuli u nas komfortowo.

Koszt całonocnego wesela to do wyboru: 192 zł, 199 zł, 212 zł zaś obiadu weselnego z deserem od 75 zł.

Przy organizacji całonocnego wesela (od 50 Gości) Pokój Nowożeńców bezpłatnie oraz Voucher na Noc Rocznicową (do wykorzystania w ciągu 12stu miesięcy).

Nocleg dla Gości weselnych 110 zł osoba w pokoju 2 – osobowym ze śniadaniem. Parking przy hotelu bezpłatnie. Ta cena obowiązuje też na doby sąsiednie dla Gości, którzy chcą przedłużyć pobyt.

Zachęcamy do sesji fotograficznych na terenie naszego obiektu oraz w zabytkowych wnętrzach.

Wynajem Sali Bankietowej, dekoracja stołów i krzeseł (żywe kwiaty, świece, białe pokrowce), opłata ZAIKS:
- 900 zł (przy min. 70 Gościach)
- 1 250 zł (przy mniej niż 70 Gościach)

Wynajem Restauracji, dekoracja stołów (żywe kwiaty, świece), opłata ZAIKS: 400 zł
Wynajem Sali Kominkowej, dekoracja stołów (żywe kwiaty, świece), opłata ZAIKS: 250 zł

Przy rezerwacji Sali Bankietowej w miesiącach maj - wrzesień obowiązuje pakiet hotelowy w kwocie 2 000 zł. W tej cenie jest do dyspozycji 9 pokoi 2-os. **** ze śniadaniem, 1 godz. dostępu do Aqua SPA i parkingiem. Pokój dla Nowożeńców bezpłatnie.

Współpracujemy z animatorem zabaw dziecięcych i foto-budką.

Propozycje całonocnego menu weselnego

 

Do każdej propozycji

Powitanie Gości kieliszkiem wina musującego
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą
oraz

Słodki bufet:
- ciasta 200 g, owoce 150g

Napoje serwowane bez limitu:
- sok owocowy

- woda mineralna

- kawa Tchibo, herbata

 

Propozycja I – 192 zł/os.

Danie główne:

Rosół z pierożkami mięsnymi

Polędwiczka wieprzowa z sosem śliwkowo-żubrowym na modrej kapuście zasmażanej, ziemniaki pieczone

Dania gorące serwowane w trakcie spotkania:

Paluszki z kurczaka w cieście kataiffi na warzywach batonnets

Karkówka duszona z sosem myśliwskim z kluseczkami gnocchi

Barszcz z pasztecikiem

Przekąski zimne serwowane wieloporcjowo:

- schab w majeranku

- pasztet z dziczyzny

- terrina z kurczaka

- greczynki z serem feta i szpinakiem

- łosoś w galarecie

- pieczeń rybna

- krewetka na paście guacamola

- śledź na konfiturze z cebulki z borowikami

- sałatka z brokuł, sera fety z prażonymi migdałami z sosem czosnkowym

- sałatka z kurczakiem i sosem słodkie chili

- sos tatarski

- zestaw marynat

- pieczywo, masło

 

Propozycja II – 199 zł/os.

Danie główne:

Zupa z podgrzybków z kluseczkami

Roladki ze schabu z cebulką i ogórkiem, ziemniaki puree, bukiet jarzyn

Dania gorące serwowane w trakcie spotkania:

Filet z pstrąga z migdałami na duszonej fasolce szparagowej z ciecierzycą i pastą curry

Kurczak na grzybowym risotto z brukselką i pomidorkami cherry

Flaki wołowe z przaśną bułką

Przekąski zimne serwowane wieloporcjowo:

- rolada drobiowa z serem

- karkówka faszerowana

- babeczka z pastą z wątróbki

- befsztyk tatarski

- łosoś wędzony z musem czosnkowym

- sandacz z aksamitnym musem

- pstrąg w galarecie

- śledź z sosem tatarskim

- słodko-kwaśna sałatka z kurczakiem

- sałatka grecka

- sos czosnkowy

- zestaw marynat

- pieczywo, masło

 

Propozycja III – 212 zł/os.

Danie główne:

Krem z białych warzyw z grzankami

Udko z kaczki pieczone z jabłkami, pieczone buraki i ziemniaki

Dania gorące serwowane w trakcie spotkania:

Boeuf strogonow

Pieczona szynka, ziemniaki pieczone, kapusta kiszona zasmażana

Żurek z jajkiem podany w chlebie

Przekąski zimne serwowane wieloporcjowo:

- rolada z kurczaka z migdałami

- roladki z cukinii z suszonymi pomidorami

- schab nadziewany śliwką

- kurczak w cieście kataiffi

- faszerowana rolada z pstrąga

- łosoś w szpinakowym omlecie

- vol au vent z pasta z ryby wędzonej

- dorsz w sosie słodko-kwaśnym

- sałatka z grillowaną gruszką, serem pleśniowym, migdałami

- sałatka jarzynowa z jajkiem faszerowanym

- sos chrzanowy

- zestaw marynat

- pieczywo, masło